Friday, May 01, 2009

Malam yg meletihkan tp sronok..

nape aku ckp cmtu? sebab malam tadi aku telah melayan 3 cite hebat untuk tahun ni.. nk tau cite ape?

1st adalah cite X-Men Wolverine.. bg ak cite ni sgt best.. die cite pasal awal2 kemunculan wolverine.. rupe2nye wolverine mmg mutant asli.. bukan mutant buatan.. ms kecik cakar die dh bleh kuar.. tp bentuk mcm tnduk kambing je.. lawak gile.. aku tgk pn nk tergelak.. bile die dh besar mcm2 hal jadi kt die.. ade awek tp rupe2nye awek die tipu die.. ade cakar tp cakar die dipatahkan oleh abang die sdiri.. pastu jadi bahan ujikaji plak.. dalam ujikaji tu org masukkan titanium cair dalam tulang dan tengkorak die.. sb tu die ade cakar mcm dlm cite X-men yg lepas2.. lg power dari cakar tanduk kambing die.. hahah! pstu banyak lg la scene yg hebat2.. tp last2 kt cite tu die kena tembak ngn peluru yg boleh menembusi badan titanium die. dua peluru kena kepala.. tp wolverine xmati.. die cuma hilang ingatan.. sb tu dlm siri X-Men wolverine duk mencari sape die yg sebenar.. sebab die mmg dh lupe sume pasal diri die..




cite yang kedua yang aku tengok adalah cite Fast & Furious 4.. korang minat cite keta2? kalo minat ni la cite untuk korg.. tp kalo korang minat cite cm Titanic atau Fall in Love maknanye ni bkn cite untuk korg.. hehe.. sinopsis cite ni? smbungan dr cite F&F lepas.. tp bkn dr tokyo drift la.. tu dh cite lain.. die psl Dominic Toretto yg seperti biase masih buat jahat ngn keta power die bersama awek kesayangan die Letty.. tp ble dh buat jahat mesti la polis cari.. polis tu nm die Brian O'connor.. dlm cite F&F lepas die penah pdajal Don.. walaupn die suke adik Don nm Mia.. pelik tul polis suke ngn adik penjenayah kn? hehe.. jd Don kena la sembunyikan diri.. nk buat cite si Lenny ni buat keje2 pos barang untuk sindiket dadah terkenal tp kena bunuh plak.. apelagi abang Don kite.. mengamuk la.. Brian pn turut serta sb die pn nk tgkp penjenayah gk kn? untuk aku cite ni sangat best dengan keta yg power2.. nk pakai keta cmtu kt malaysia? haram la.. lg 1 korg jgn nk bandingkan Fast & Furious dengan KL Drift plak.. tu dh jd cm korg bandingkan taik ngn perfum dr 'Estee Lauder.. mmg xleh nk dibandingkan.. papehal pn majulah filem untuk malaysia.. Hahah!





cite ketiga yg aku tengok ialah cite Underworld 3: Rise of The Lycans.. cite ni pn best gk ngn efek2 yg mmg power.. cite die psl Lycan yg bercinta ngn anak Vampire.. tp die cm cite hindustan gk la.. kasta lain mn bleh kawin.. so bapak die pn menghalang.. tp diorg tetap bercinta dan melakukan persetubuhan haram sampai la anak pontianak tu mengandung.. marah la si bapaknye.. so bapaknye jatuhkan hukuman mati kt kedua2nya.. tp hero mn bleh mati.. cm hindustan gk die pn berusaha untuk hidup bebas ngn awek tercinta.. tp last2 awek tercinta die mati kna bunuh ngn bapak die sdiri.. seterusnye? korg tgk la sdiri.. xlarat nk menaip lg dh.. hehe




akhir kata.. sume cite2 ni sgt best bg penggemar cite2 berunsur fiksyen, thriller dan xlogik.. ak memang suke cite cmni.. cite lain yg ak suke tgk cm Gladiator, Troy, Star Wars Ep 1-6, Lord of the Ring, Pirates of Carribean, Transformer, Ironman dan macam2 lg la cite yg cmni.. nape? sb ak mmg suke.. xtau nape.. cite thriller ni membuatkan adrenalin mengalir pantas dan membuatkan kite semakin nk tau ape yg akan jadi.. bukan cm cite romance okey.. yg hanya menyebabkan seluar basah je.. Oppss!

nk tau ak dapat cite2 tu dr mn? sumenye dari torrent.. yg Xmen rsnye pelancaran die arini 1/5.. tp ak dh dpt tgk dh.. walaupun cite die br dlm 90% siap tp ak dh tau jalan cite die cmne.. nnt bln 6 ni Transformer plak.. xsabar nk tgu.. hehe.. k la adios :)

p/s: kepada awek tersayang syazni.. bile nk kuar? dh 1130 ni.. perutku dh berkeroncong..

kepada ainaa, Mr syazwan & Ielamory.. time kasih kerana sudi jd follower aku.. harap dapat kenal dengan lebih rapat lg.. hehe

4 comments:

cik syazni said...

haha! basah seluar ye..ehem.. :P

weh nnti link la blog follower ko kat blog ko nih.. baru ko tau dorg update ape.. :)

zaimi said...

xreti la.. tlg buatkan? :P

Elin~ said...

pulak? gi la kat layout, pastu pilih blog list :)

eyena amir said...

suar basah???ni da kire blog 23sx ni..huhu

f&f4 ngan uderworld da tgk..bes gak
wolverine xtgk lagi...
tgh tgk ongbak 2...bes!

Post a Comment

setiap komen anda amat-amat dihargai