Sunday, May 24, 2009

Hati-hati bile beli pendrive @ ape-ape je secara online..

ni nk share ngn korg cite sorg budak beli pendrive 32gb online tp yg die dpt adalah:



jadi ape pendapat korg? adakah masih mahu membeli barang2 secara online? tepuk dada tnye selera.. ak pn penah beberape kali beli brg online tp xpnh la plak terbeli yg cmni..

skng ni ak nk cite psl ebay malaysia.. dulu kawan ak pesan kalo nk beli brg kt ebay lebih baik beli ngn omputih sb diorg profesional.. kalo beli yg kt malaysia risiko nk kna tipu sgt sgt tinggi.. sampaikan ebay pnh nk blacklist merchants dari malaysia..

cube tgk kt malaysia skng.. ade paypal? bleh tmbh duit dlm paypal sesuke ati? bleh kuarkan duit dari paypal sesuke ati? korg yg main adsense, nuffnang, adbrite & yg sewaktu dengannye tau la kn? sebab ramai sgt yg buat akaun menipu & asyik duk klik sdiri smpai kna blacklist.. korg yg ade bnda 2 pn mst penahbuat cmtu kn? haaaaaaaaaaaaaa...

p/s: aku pn pnh ade adsense tp dh kna blacklist sb setiap ari ak klik 100x.. lalalalalalala :P

Friday, May 15, 2009

Mari Menghiburkan Hati

nk gelak2? tgk la video ni.. mesti gelak xingat dunia punye..


video


dah puas gelak dh? okey smbung buat keje plak.. :)

Tuesday, May 12, 2009

Agak lucah bg aku tp mungkin tidak bg mereka

arini aku nk cite pasal asrama aku.. untuk pengetahuan korang aku tinggal kt asrama KIAM UKM.. kalo bdk2 UKM die tau la kt mn ltknye asrama ni.. kalo orang luar mgkn tau dan mgkn jgk xtau.. best duduk kt asrama ni sb die cm duk kt umah sebenar.. ade 2 bilik tidur, 1 bilik air dan 1 dapur.. pn siap ade branda lg untuk lepak2 dan ambik angin..



okey, berhadapan ngn asrama aku ni ade blok asrama untuk family.. bilik yg dpn2 ngn bilik aku adalah bilik family foreigner arab.. diorg ade 6 branak.. ibu ngn bpk die cmpur ank pmpn 2 cmpur anak laki 2.. tp anak2 die sume mmg xmendapat sepenuh perhatian drpd mak bapak diorg.. dr pagi sampai malam asyik berjalan je keje diorg.. stkt dlm asrama ni mmg diorg conquer lah.. diorg penah berjalan ke prumahan kt blakang dan bergaduh ngn anak org kt sana brebut nk main permainan kt taman.. diorg pn pnh berjalan ke pasar malam kt seksyen 16.. mmg hardcore gle ah.. pdhl umo yg sulung xsmpai 12 tahun dan yg bongsu baru 2 atau 3 tahun..

jd malam td disebabkan kepanasan dalam bilik, aku kuar ambik angin kt beranda.. tp korg tau ape yg aku nampak? anak pmpn sulung diorg mandi malam xtutup tgkp! alahai cik adik nape la mndi xtutup tgkp.. memang la awak budak lg tp dh nmpk dh ketul2 kt badan awak 2.. dh la mndi siap gosok2 badan ngn sabun ape sume.. xyh cite byk la.. bkn ak suke sgt bnda2 lucah ni..



bile pikir balik nape la mak bapak diorg ssh sgt nk kawal anak2 diorg.. ke mmg budaya arab cmtu suke biarkan anak2 konon2 supaya anak2 kenal dunia dgn sendiri? mak die 1 hal jgk.. ble kt umah je die suke bukak pintu ngn tgkp luas2.. tp korg nk tau mak die pakai cmne? berkemban ngn kain tuala pink kehulu kehilir dlm umah 2.. bdn dh la gabak.. tau la dalam umah sdiri tp tutup la tgkp sket.. jg aurat.. kadang2 ak terpikir arab2 ni islam ke x sbnrnye.. emm

Monday, May 11, 2009

Ape dh jadi ngn tesis aku?

malas nk cakap banyak.. yg ak nk ckp cuma lah aku berkemungkinan akan tmbh 1 sem lg sebab tesis aku sangkut.. DAMN!

Tuesday, May 05, 2009

hari yang sangat...... Xtau la nk ckp.. huh!

minggu lepas..

aku download lg cite baru dr torrent.. Terminator 3: Rise of the machine.. walaupn cite lm tp aku ttp download gk sebab aku kn minat cite2 bergenre cmni.. akhirnye setelah lbh kurg 5 ari xtutup laptop aku berjaye gk download.. dan aku sgt berpuas ati sebab gmbr die sangat cantik mcm gmbr kt tv.. kalo tv elok la.. kalo tv pn hidup segan mati xmau gmbr cntik cmne pn jd xcntik..

semalam..

aku shutdown laptop aku sebab kn dh 5 ari xtutup.. jd bg la die berehat setelah bekerja keras mendownload movie untuk aku.. ak shutdown pagi.. tengahari ble aku nk bkk lptop die jd blank.. dan die tulis NTSLR file is missing.. press control+alt+del to restart.. setelah mencuba banyak kali maka aku pn terpakse menerima hakikat bahawa........ LAPTOP AKU DH ROSAK! T.T

hari ni..

aku g pnjm cd format ngn kwn aku nm fahmi.. kalo korg kenal la.. sebab cd format aku ade ngn adik aku kt KB.. setelah aku format laptop aku maka laptop aku kembali la seperti asal.. tp maksud asal disini ialah seperti laptop baru.. yg kosong tnpe ade ape2 isi di dalamnye.. jd di manakah gambar2 yg aku simpan sejak dari ari first ak beli lptop? ade dlm dvd.. selamat.. di mana lagu2 yg dh bernilai beberapa gigabite? xksh la sebab lagu je pn..

tapi..

di mana nota-nota yg aku gn untuk belajar dr tahap degree smpai master? di mana proposal aku??! di mana 3 chapter tesis master aku??! dimana assignment2 aku? isk isk.. WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

akhirnye aku telah hilangkan benda yg paling penting untuk aku mendapat sekeping ijazah Master of Science Conservation Biology.. :(

Sunday, May 03, 2009

salah sape sebenarnye?

nk kongsi cite ngn korang.. ak bc newspaper beberape ari yg lps.. cite die mmbuatkan ak terpikir.. sape yg salah? cite die lbh kurang cmni la..

ade sorg cina bawak keta.. xingat siang ke malam.. maklumla otak org tua.. hehe.. ms die tgh bwk keta 2 ade satu motor kt dpn die.. sb nk terlanggar motor 2 die terbabas ke bahu jalan dan keta die remuk teruk kt bahagian depan.. die cedera ringan..

pastu datang la trak penunda beberapa bijik konon2 nk tarik keta die gi bengkel.. tp die xnk sebab hrga mahal nk mmpos.. jd die kol la sdare die dtg tolong.. sdare die ckp tgu la jap kn.. jd sementara die duk tgu 2 org2 trak penunda ni asyik la duk pkse die gn perkhidmatan diorg dgn harga yg x munasabahnye.. ade la dlm 10 org dr syarikat lain2.. die ttp berkeras xnk.. okey la kn..

ble sdare die dtg sdare die bwk skali trak penunda dr syarikat lain.. yg dlm 10 org ni pnye la mrh.. die belasah si cina ni ngn sdare die skali dengan sangat teruk.. erkk!

truk jgk la diorg kna.. yg cina 2 dh la br lps eksiden.. kna blasah lg.. ksian..

jd pd pndpt korg la.. salah ke cina 2 xnk gn perkhidmatan trak penunda yg cekik darah? salah ke die nk save duit die? ble ak bc brita ni aku terpikir.. cmne nnt jika ak ditakdirkan eksiden pstu dh la eksiden aku kna blasah lg? dunia sekarang.. emm

Friday, May 01, 2009

Malam yg meletihkan tp sronok..

nape aku ckp cmtu? sebab malam tadi aku telah melayan 3 cite hebat untuk tahun ni.. nk tau cite ape?

1st adalah cite X-Men Wolverine.. bg ak cite ni sgt best.. die cite pasal awal2 kemunculan wolverine.. rupe2nye wolverine mmg mutant asli.. bukan mutant buatan.. ms kecik cakar die dh bleh kuar.. tp bentuk mcm tnduk kambing je.. lawak gile.. aku tgk pn nk tergelak.. bile die dh besar mcm2 hal jadi kt die.. ade awek tp rupe2nye awek die tipu die.. ade cakar tp cakar die dipatahkan oleh abang die sdiri.. pastu jadi bahan ujikaji plak.. dalam ujikaji tu org masukkan titanium cair dalam tulang dan tengkorak die.. sb tu die ade cakar mcm dlm cite X-men yg lepas2.. lg power dari cakar tanduk kambing die.. hahah! pstu banyak lg la scene yg hebat2.. tp last2 kt cite tu die kena tembak ngn peluru yg boleh menembusi badan titanium die. dua peluru kena kepala.. tp wolverine xmati.. die cuma hilang ingatan.. sb tu dlm siri X-Men wolverine duk mencari sape die yg sebenar.. sebab die mmg dh lupe sume pasal diri die..




cite yang kedua yang aku tengok adalah cite Fast & Furious 4.. korang minat cite keta2? kalo minat ni la cite untuk korg.. tp kalo korang minat cite cm Titanic atau Fall in Love maknanye ni bkn cite untuk korg.. hehe.. sinopsis cite ni? smbungan dr cite F&F lepas.. tp bkn dr tokyo drift la.. tu dh cite lain.. die psl Dominic Toretto yg seperti biase masih buat jahat ngn keta power die bersama awek kesayangan die Letty.. tp ble dh buat jahat mesti la polis cari.. polis tu nm die Brian O'connor.. dlm cite F&F lepas die penah pdajal Don.. walaupn die suke adik Don nm Mia.. pelik tul polis suke ngn adik penjenayah kn? hehe.. jd Don kena la sembunyikan diri.. nk buat cite si Lenny ni buat keje2 pos barang untuk sindiket dadah terkenal tp kena bunuh plak.. apelagi abang Don kite.. mengamuk la.. Brian pn turut serta sb die pn nk tgkp penjenayah gk kn? untuk aku cite ni sangat best dengan keta yg power2.. nk pakai keta cmtu kt malaysia? haram la.. lg 1 korg jgn nk bandingkan Fast & Furious dengan KL Drift plak.. tu dh jd cm korg bandingkan taik ngn perfum dr 'Estee Lauder.. mmg xleh nk dibandingkan.. papehal pn majulah filem untuk malaysia.. Hahah!





cite ketiga yg aku tengok ialah cite Underworld 3: Rise of The Lycans.. cite ni pn best gk ngn efek2 yg mmg power.. cite die psl Lycan yg bercinta ngn anak Vampire.. tp die cm cite hindustan gk la.. kasta lain mn bleh kawin.. so bapak die pn menghalang.. tp diorg tetap bercinta dan melakukan persetubuhan haram sampai la anak pontianak tu mengandung.. marah la si bapaknye.. so bapaknye jatuhkan hukuman mati kt kedua2nya.. tp hero mn bleh mati.. cm hindustan gk die pn berusaha untuk hidup bebas ngn awek tercinta.. tp last2 awek tercinta die mati kna bunuh ngn bapak die sdiri.. seterusnye? korg tgk la sdiri.. xlarat nk menaip lg dh.. hehe




akhir kata.. sume cite2 ni sgt best bg penggemar cite2 berunsur fiksyen, thriller dan xlogik.. ak memang suke cite cmni.. cite lain yg ak suke tgk cm Gladiator, Troy, Star Wars Ep 1-6, Lord of the Ring, Pirates of Carribean, Transformer, Ironman dan macam2 lg la cite yg cmni.. nape? sb ak mmg suke.. xtau nape.. cite thriller ni membuatkan adrenalin mengalir pantas dan membuatkan kite semakin nk tau ape yg akan jadi.. bukan cm cite romance okey.. yg hanya menyebabkan seluar basah je.. Oppss!

nk tau ak dapat cite2 tu dr mn? sumenye dari torrent.. yg Xmen rsnye pelancaran die arini 1/5.. tp ak dh dpt tgk dh.. walaupun cite die br dlm 90% siap tp ak dh tau jalan cite die cmne.. nnt bln 6 ni Transformer plak.. xsabar nk tgu.. hehe.. k la adios :)

p/s: kepada awek tersayang syazni.. bile nk kuar? dh 1130 ni.. perutku dh berkeroncong..

kepada ainaa, Mr syazwan & Ielamory.. time kasih kerana sudi jd follower aku.. harap dapat kenal dengan lebih rapat lg.. hehe