Monday, November 09, 2009

apa ada pada nama

nk tnye korg ni.. ape nama korg? sape letak nama korg tu? dan adekah korg berpuas ati ngn nama korg tu?



bukan ape.. mase aku duk surfing td tetibe jumpe 1 bnda yg buat aku kagum dan aku rase nk kongsi ngn korg.. bnda tu adelah 15 nama yg paling pelik di dunia.. bawah ni adelah senarai nama2 tersebut..

1. James Dr No From Russia with Love Goldfinger Thunderball You Only Live Twice On Her Majesty's Secret Service Diamonds Are Forever Live and Let Die The Man with the Golden Gun The Spy Who Loved Me Moonraker For Your Eyes Only Octopussy A View to a Kill The Living Daylights Licence to Kill Golden Eye Tomorrow Never Dies The World Is Not Enough Die Another Day Casino Royale Bond

2.Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116

3.John Portsmouth Football Club Westwood

4.Thursday October Christian

5.Dick Assman

6.Yahoo Serious

7. World B. Free

8. Screaming Lord Sutch

9. Pedro V, King of Portugal: Pedro de Alcântara Maria Fernando Miguel Rafael Gonzaga Xavier João António Leopoldo Vítor Francisco de Assis Júlio Amélio de Saxe-Coburgo-Gotha e Bragança

10. GoldenPalace.com

11. Moon Unit Zappa

12. Ten Million

13. Adolf Lu Hitler Marak

14. Leone Sextus Denys Oswolf Fraudatifilius Tollemache-Tollemache de Orellana Plantagenet Tollemache-Tollemache

15. Byron Low Tax Looper



tu sume adelah nama org okey.. dan nama diorg adelah sangat pelik.. yg paling aku kesian yg Yahoo Serious tu la.. die dh pakai nama tu dari tahun 80 an lg.. tup2 search engine Yahoo kuar tahun bpe ntah trus die nk saman Yahoo tu sebab kononnye Yahoo dh pakai hakcipta nama die.. tp ble masuk mahkamah hakim ckp xde kes untuk saman-menyaman sebab nama xleh di paten.. ye la xkan la bleh ade sorg je yg pakai 1 nama.. contohnye ble dh ade org nama Zaimi jadi aku xleh buat syarikat nama Zaimi Bhd la? xleh cmtu..

lagi satu yg pelik bagi aku adelah nama budak yg mak bapak die letak tu.. Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116.. macam tu pn dikire nama ke? dh la pandai2 pronounce albin.. haha

papehal pn baik la korg gi bace sdiri penerangan die kat www.sioloon.com.. kat situ die ade bagi cerita penuh pasal nama2 pelik tu.. aku yakin ble korg bace korg mesti tergelak besar cm aku..

-credit to sioloon.com

16 comments:

cik syazni said...

Sgrghnnvcwxcdkm,oibv7hn,mmhfc..6n

pronounce: Syazni.


hahahha!

fifi said...

huhu. tak boleh tahan nama ada angka tuuu.

ini takpe lah kot, mmg pon omputih. tapi klu yg malay bernama omputih tu, ape kes kan?
muka dan hidung leper, penyet, tapi nama cthnya skunk neh, plg top, ixora, aurora, ada yang taruk qistina dsbg.

my mum ckp, nama perlu ada mksud yg baek. hari pembalasan nnt, Tuhan sebut makna nama kita. kalau da nama cth nya: Azura Bintun Maimun (maksudnye; tahi kering anak kepada Beruk Betina)
sebab tu nama tak boleh diletak sebarangan.

Fza.ithu.Zazha said...

hahhaa..
football club pn ada ka??
aiyoo..

unwanted said...

hahaha.
aku x leh blah yg no 1 tu.
punya la panjang nama..ha3

BuLaN iTu aKu said...

nasib baik nama aku chumel..
fuhh lega

Liyanaa. said...

nama aku cahaya kelembutan. tapi kenape aku kasar huwaaaa T_____T btw entry best hihi

Mawar_berduri said...

hihi..thanks to my parents sebab tak letak name pelik2 kat aku...

pudding pie said...

mak ai, cam susah jek nak sebut
tp senang org ingat
hehehe

fikaryna79 said...

hehe..nama mmg pntg ar..kalau kelakar, nanti org suka, kalau x senonoh, nanti malu..nak bg nama pndek jer pd anak nanti..sng nak tulih n panggil.insyaAllah..

zaiMi said...

cik syazni : ko pn nk pakai nm cmtu gk? igt ke ble nk isi pape borg nnt? haha

fifi : tu la pasal.. diorg omputih xpe.. yg melayu ni nk pakai nm pelik2.. canggih la konon..

Fza.ithu.Zazha : mmg ade.. siap brgmbr lg.. tp die sorg je kot yg pkai nm kelab bola.. :p

unwanted : tau xpe.. macam mn la die nk isi borg pencen nnt.. haha

zaiMi said...

BuLaN iTu aKu : bukan stakat nama je chumel.. ngn tuan punye nama skali pn chumel.. hehe

Liyanaa. : mgkin sebab dulu ko nm lain kot yg bermakna kasar.. tp sebab risau ko jd kasar nama ko diubah jadi cahaya kelembutan.. tp dh xleh diselamatkan.. haha

Mawar_berduri : thanks to ur parents.. hehe

pudding pie : senang org nk igt? kalo aku la haram aku xingat.. haha

fikaryna79 : tu la pasal.. bagi nama pelik2 nnt org pn pelik.. bagi nm pnjg2 nnt nk isi pape borg pn ssh.. baik nm pndek je..

gummybear said...

mcm2 nama ada kat dunia ni kan..
anyway, dlm islam nama adalah satu doa..berilah nama yg mempunyai makna yg baik kat anak-anak korang nanti ek..(tuk anak2 aku jgak..huhuhu)

zaiMi said...

gummybear : semestinye nama yg baik untuk anak2.. hehe

cik syazni said...

name yang baik, ringkas & padat ;)

I n n z said...

seb bek name sy ade sebutan :)
sape la mak bapak dorunk neyh
suke2 je letak name
haha ! ;p

zaiMi said...

cik syazni : btul3..

I n n z : ntah la sape mak bapk diorg.. syg ke x kt ank tu xtau la..

Post a Comment

setiap komen anda amat-amat dihargai