Tuesday, November 17, 2009

paham soklan x?

semalam mase duk baca paper metro aku tertarik ngn 1 soklan kat bahagian emel dan anda.. bnda tu berkaitan ngn ngn cheesy wedges kfc.. org tu tnye nape cheesy wedges tu kna tmbh sringgit untuk cheese lebih dan ape standard perkataan lebih tu.. ni aku paste soklan dari org tu dan jawapan dari pihak kfc..

e-mel anda: Bayaran tambahan KFC

SAYA ingin membuat aduan berhubung restoran makanan segera KFC. Saya peminat KFC dan penggemar Cheesy Wedges. Bagaimanapun, mungkin disebabkan permintaan tinggi, kini KFC menetapkan kadar bayaran tambahan RM1 jika pelanggan mahu 'extra cheese'.

Di restoran KFC Taman Bukit Dahlia, saya ada meminta ‘extra cheese’ dan dimasukkan dalam bekas kecil yang sering digunakan untuk whipped potato manakala di KFC Persada, saya juga ada ‘extra cheese’, namun ia disatukan sekali dalam cheesy wedges. Soalan:

1. Adakah setiap restoran KFC berlainan standard dalam penyediaan makanan kepada pelanggan atau adakah bergantung kepada pengurus cawangan?

2. Apakah justifikasi kuantiti ‘extra cheese’ yang biasa didapati jika membeli cheesy wedges?

jawapan :

MERUJUK kepada aduan ‘Pelanggan Setia Johor Bahru’ mengenai produk kami iaitu Cheesy Wedges, pihak pengurusan KFC mengucapkan terima kasih di atas keprihatinan dan sokongan terhadap KFC.

Untuk pengetahuan pelanggan KFC, restoran KFC mengenakan caj RM1 untuk setiap keju tambahan bagi hidangan Potato Wedges.

Di KFC, kami peka terhadap kehendak dan keselesaan pelanggan dan segala komen amat dihargai.

UNIT KOMUNIKASI KORPORAT KUMPULAN KFC HOLDINGS.

cuba baca betul2 sape si penjawab soklan tu.. unit komunikasi korporat kumpulan kfc holdings.. ade perkataan korporat di situ.. tp jawapan cm keparat.. xmenjawab soklan langsung.. org tu tnye lain tp die gi jawab lain.. in fact xjawab pn soklan org tu.. nape? sebab salah kfc ke?


xpelah aku tlg jawabkan la kt org tu berdasarkan pengalaman aku.. macam la org tu baca blog aku ni.. okey ni jawapan aku.. sebenarnye encik kfc ni die mmg bergantung kt pengurus cawangan.. atau pn lbh tepat lagi lain kfc lain standard die.. saye penah makan kat kfc kajang set snack plate yg ayam die sgt kecil mcm anak ayam.. saye jgk penah makan kat kfc KT set rice combo tp harga sup die asing.. saye jgk penah makan kt kfc mn ntah yg xleh tukar air coke ke lemon tea dengan alasan dh set..



kesimpulannye kfc mmg cmtu.. banyak masalah tp pelanggan die tetap ramai sebab org ni malaysia ni mmg suke makan kfc.. cuma kna pilih nk g kfc mana je la.. dan lagi skali diingatkan setiap kfc tak sama cara hidangan die.. pilih la the best value for money..

11 comments:

naz said...

haha realy? tak pernah terkena pulak :)

zaiMi said...

naz : nnt ade la masenye ko akan terkena.. haha

bunga said...

i suke gilagila cheesy wedges
tapi ritu bli kat kfc meru
dpt sket gila extra cheese!

Fza.ithu.Zazha said...

ahhaha.. mongek punye koprat.
wat malu je.
soklan due je,die p gabung jadik 1 jwpn yg lgsung tadhe kne mengena. haiya!
pening2..

zaiMi said...

bunga : tau xpe.. lain kfc lain standard die.. pdhl franchise.. bodoh kn?

Fza.ithu.Zazha : tu la psl.. jawapan xde kna mngena lgsg ngn soklan.. keparat gle..

Signorina Syima said...

bagi la wendy's ke, kenny rogers ke... dalam hati tetap KFC...

kan??

~miszirdawaty~ said...

mcD lg sdp.
haha

tHe anIMateD bIJaN said...

tp kfc KT mmg ingat muka aku sbb aku slalu mengamuk kat sana. hahahahaa~

zaiMi said...

Signorina Syima : tau xpe.. kfc jgk la yg sedap dimakan..

~miszirdawaty~ : btul.. tp mcd sedap tang burger die je.. kt kfc lg banyak pilihan.. sedap2 plak tu..

tHe anIMateD bIJaN : adeh la.. ade ke org yg xpnh mengamuk ble gi kfc KT? kfc yg paling menyakitkan hati.. haha

Rowena Chasez said...

ishhh..
mmg xmnjwab soalan lgsung org 2...
troknyer..
i think better lgi mcD...
Xprnah pn ade extra charge kalo nk tkar ayam kot..
usually kfc slalu mnX extra charge..
hmmm...knpe ye??

zaiMi said...

Rowena Chasez : ntah la.. sebab nk dpt duit lbh la kot.. haha

Post a Comment

setiap komen anda amat-amat dihargai