Tuesday, October 06, 2009

format sata hard disk

arini xlarat sangat rasenye.. full dari pagi sampai petang.. ape aku buat? duk format laptop baru ni.. yela nm pn laptop baru.. mesti la nk kena format.. buang sume benda2 lama.. susah wooo.. sebab laptop ni pakai hard disk sata.. asal vista downgrade windows xp sp2.. jadi ble nak format biase die tak detect la hard disk..

dari semalam duk godek-godek internet last-last terjumpe la cara die kat 1 blog ni.. die suh install software nlite.. nlite ni guna die untuk tmbh bahan dalam cd format.. yang aku paham la.. jadi kena la install sata driver dalam cd format tu dan burn cd baru.. siap..



lepas install kena install driver plak kn? tapi tak susah sebab driver acer berlambak kat website die.. pilih saja yang mana suke..

akhirnya sekarang sume sudah siap.. bleh la aku tdo dengan lena.. kalo tak tido asyik duk termimpi-mimpi.. hehe


p/s : petang tadi sempat la jugak gi makan angin kat alamanda ngan cik syazni.. ape kitorang buat? baca la kat blog die.. :P

7 comments:

~miszirdawaty~ said...

ehem3....
date ye~
haha!

BuLaN iTu aKu said...

aaahhaha...
pandai format lap top cik abg kite ni ye...
hhehehhe..
leh format free takk ahaks..
ooooo
jalan2 tak ajak

BuLaN iTu aKu said...

aaahhaha...
pandai format lap top cik abg kite ni ye...
hhehehhe..
leh format free takk ahaks..
ooooo
jalan2 tak ajak

Jard The Great said...

owh.. date la tu.. ehehe

zaiMi said...

~miszirdawaty~ : date la jgk.. hehe

BuLaN iTu aKu : format free? bleh2.. tapi kalo jadi pape xtau la.. hehe

nk ajk gi jalan2 aritu tp mygirl xbagi.. die nk jalan2 ngn cik abg die sorg je.. :p

Jard The Great : aah gi date.. biase la.. hehe

cik syazni said...

sy mmg kedekut pakwe..haha~

:P

zaiMi said...

cik syazni : memang.. hehe

Post a Comment

setiap komen anda amat-amat dihargai