Friday, October 09, 2009

sakit gigi

ade tak antara korg yang xpenah rasa sakit gigi? yang gigi xpenah buat hal dari kecik sampai besar? aku rasa xde kot.. msti sume org penah rasa azab sakit gigi.. contohnya mcm aku ni.. gigi aku dh start sakit dari malam tadi menyebabkan aku hanya bleh tdo kul 4 lebih.. kul 6 dh terjage dh..


jadi pagi tadi aku gi la klinik kesihatan bangi untuk merawat sakit gigi aku ni.. selepas isi borg ape sume maka aku pn dipanggil ke dalam bilik.. lepas doktor tengok die ckp gigi aku bleh diselamatkan lagi dan die tampal je..



ingatkan lepas tu gigi aku xkan sakit dah tapi rupe-rupenye tidak.. gigi aku masih lagi sakit dan disebabkan xde ubat tahan sakit aku telen je panadol actifast 4 bijik skaligus.. tapi gigi aku masih lagi sakit.. dan aku post entri ni dalam kesakitan yg xpasti ble akan hilang..


5 comments:

::cdot the dot:: said...

aku tak penah rasa sakit gigi, mi...siyesss....dr kuar perut ibu smpi la ni mmg aku tak penah kena...agaknya org kulit itam ni mmg tuhan bg byk kelebihan kot...alhamdulillahhhh..aku doa2 mlm ni jugak ko sihat ye mi..

fifi said...

i x penah saket gigi. x penah kene tampal gigi, berlubang, dsbg. smpai skunk. oh, i am so proud of myself skunk. hahaha
elakkan mkn yg manis, dan selalu lew minum susu.
p/s: i xmnum/mkn lgsung yg manis2. choc/cake/ice cream pon x sentuh. klu mkn donut, mst kene buang bersih gula dia. huhuhu

zaiMi said...

cdot : bagusnye cdot xpenah sakit gigi.. harap2 cdot xkn rs kesakitan sakit gigi sampai ble2 sebab sakit die sgt la azab..

fifi : fifi pn xpenah sakit gigi? bagus la.. nnt nk kna tiru gaya pemakanan fifi la.. hehe

F a N T a S Y said...

tak penh sakit gigi
ade pun ngilu je
tp sakit hati byk kali
hohoho

zaiMi said...

F a N T a S Y : sakit ati? xde rawatan tu.. "sakit hati kuubati sendiri.." hehe

Post a Comment

setiap komen anda amat-amat dihargai