Thursday, October 01, 2009

dari picisan kepada jutawan

dah lama aku nk kongsi cite ni ngan korang tp masa kat kampung ari tu xde internet.. maklum la xmampu nak beli broadband.. hehe.. jadi dh balik ukm ni boleh la cite kat korang 1 cite yang aku rasa best cmne orang biasa macam kite-kite bleh jadi jutawan..

korang kenal Sani Salleh? die ni orang biase je.. keje model.. hensem? bergantung kepada mata korang sebab kecantikan @ kehenseman ni subjektif.. alkisahnye si sani ni penah la buat kumpulan muzik dengan eizlan yusuf dan norman hakim.. korang kenal kan eizlan yusuf ngan norman hakim kan? tipu la xkenal.. diorang ni keje sama-sama jadi model.. ade gak la blakon.. kumpulan muzik diorang nama Impression.. lagu diorang? xtau la nak cakap.. hancus lebus.. tidak lama kemudian group diorg pun berkubur..


eizlan ngan norman hakim meneruskan kerjaya dalam bidang lakonan dan modelling sebab itu je yang diorang tau.. tapi tidak sani.. die mula menceburkan diri dalam bidang bisnes.. bisnes yang die pilih adalah pengangkutan iaitu bas.. tentu korang-korang yang slalu naik bas pnah naik bas Sani Ekspress kan? tu bas die la..


sekarang selepas 3 tahun nama die bukan sani salleh dah.. nama die adelah Dato' Sani Salleh.. die tinggal di banglo yang bernilai RM 9 juta.. die pakai kereta Ferrari F360 Modena dan die ade wisma bernama Wisma Dato' Sani bernilai RM 7 juta.. tapi itu hanya sebahagian harta die.. nilai aset dan harta keseluruhan xtau la bape juta.. umo die? baru 33 tahun dan masih bujang..


bile tengok balik perjalanan die dulu, dibandingkan semasa die bersama eizlan dan norman, dah macam langit dengan bumi.. dulu diorang sama-sama cari makan dalam bidang modelling, lakonan dan nyanyian.. sekarang tengok la sdiri betape berbezanye hidup diorang.. eizlan ngn norman masih di takuk lama sedangkan sani dh jauh ke depan..

sebab tu kite kena berubah untuk masa depan kite sdiri.. kalo tak kite la yang akan ketinggalan..

p/s: tringin nak jadi jutawan gak.. hehe

3 comments:

cik syazni said...

mari kita jadi jutawan! mari!

;)

zaiMi said...

mari2.. hehe

Zoelhilmi said...

duit menghasilkan duit.

Post a Comment

setiap komen anda amat-amat dihargai