Sunday, October 25, 2009

selamat berjaya kepada sume student di malaysia

ble tiba hujung sem sume student di seluruh negara pening kepala.. ade yg siap pengsan2 lagi.. ade yg sebelum ni sihat tiba2 demam.. ade yg sebelum ni elok tibe2 jadi cm org gile.. ade yg histeria.. ade yg siap nk bunuh diri.. sumenye gara-gara exam.. haha



aku xtau student lain cmne tp bagi aku yg berpengalaman selama 18 tahun sebagai student ni ade 2 bnda je yg aku paling x suke.. pertama asignment/report.. tambah2 kalo yg 1 soklan yg hanye 3-4 baris nk jawapan skurang2nye 12 helai.. 1 asgnment ade 4 soklan.. ade plak 4 asignment.. baru 1 subjek tu.. kena plak sem tu ambik 6 subjek.. bayangkan la.. mati den..

yg kedua biase la exam.. ade ke student yg suke exam? mungkin student cemerlang kot.. bagi aku yg xbrape nk cemerlang ni exam adelah satu bnda yg bleh menyebabkan mandi x basah tdo x lena.. tambah2 kalo x prepare.. masa duk dlm dewan exam tu rasa cm "aku la manusia paling bodo kt dunia ni".. haha



dulu masa skolah ingat lagi cikgu cakap "awak x perlu takut ngn exam.. exam ni cume 1 medium untuk menguji kefahaman awak terhadap ape yg awak blaja je.." sedapnye cikgu berkata-kata ye? cikgu tau x bahawa exam tu la yg menentukan masa depan saya? kalo x pass exam maknanye x kemana2 la..

ape pun selamat berjaya kepada sume student yg kebanyakannye akan start exam esok.. korg dh enjoy selama 1 sem.. xkan xleh nk btahan untuk 3 minggu lagi.. smoga korg masih lagi bernyawa dan otak korg masih lagi btul selepas exam abis nnt.. haha

GUDLUCK!

9 comments:

Manusia said...

betul3!!
tp asaimen leh copy hehe

Liyana said...

wah..saya sudah melepasi keadaan itu dan akan merinduinya..

"awak x perlu takut ngn exam.. exam ni cume 1 medium untuk menguji kefahaman awak terhadap ape yg awak blaja je.."..saya nak gunakan ayat ni untuk ditujukan pada student saya kelak..hehe

BuLaN iTu aKu said...

good luck untuk mu n syazni
untuk aku jua

Daud Mili said...

selamat kepada kamu semua dan aku juga....~~~

zaiMi said...

Manusia : asignment mmg bleh copy.. wajib.. hehe

Liyana : ayt yg sume cikgu akan guna.. ksian anak murid nnt.. hehe

BuLaN iTu aKu : tq.. gudluck untuk cik bulan gk.. :)

Daud Mili : semoga sumenye selamat dan sihat sejahtera.. :)

Nescafe ais said...

~Gua hanya dapat mendoakan lu supaya berjaya dan sukses dalam exam.

~Oh! peperiksaan.

Mawar_berduri said...

huhu...terkonang zaman blajo dulu....hihi..gud luck la ye kepada sesape yang dah start exam.... =)

falcon said...

selmat maju jaya kepada semua mereka yang bergelar pelajar, student, murid,..good luck... tiada siapa g akn dpt mengubah nasib kite melainkan kite sendiri...

zaiMi said...

Nescafe ais : aku dh xde exam.. tesis aku je yg lum siap lg.. haha

Mawar_berduri : gudluck pd sume.. hehe

falcon : btul tu.. pandai2 la ubah nasib sdiri.. hehe

Post a Comment

setiap komen anda amat-amat dihargai